top of page

Diensten

PPME Al Ikhlash Amsterdam levert verschillende diensten, en dat beperken we niet alleen tot de Islamitische/religieuze diensten, maar ook praktische diensten als workshops, trainingen ed. Alle diensten zijn voor iedereen, dus niet alleen voor de leden van PPME Al Ikhlash Amsterdam. Onze leden en ook leden van andere PPME afdelingen hebben weliswaar voordelen bij deze diensten.

Toetreding tot de Islam

 

Bent U geïnteresseerd in de Islam of was U op zoek naar de Islam om graag terug komen naar uw Schepper? Moslim worden is een recht van ieder mens, het terug zijn naar je fitrah.

 

Islam is niet beperkt tot een bepaalde groep, ras of huidskleur. De Islam is voor en van iedereen. PPME Al Ikhlash Amsterdam kan U helpen en ook begeleiden om Moslim te worden en te zijn.

Op het moment dat U Moslim bent geworden, krijgt U er een grote familie bij, uw Moslim familie.

Hieronder is paar punten om voor te bereiden om Moslim te worden:

 1. Formulier invullen hier.

 2. Stuur ingevulde formulier naar ppmeaiainfo@gmail.com.

 3. We nemen zsm contact met u op

 4. Zorg voor een kopie identiteitsbewijs en 2 pasfoto’s

 5. Zorg voor twee Moslim getuigen of vraag die aan ons

Het proces duurt ongeveer 30 minuten. Deze dienst wordt gratis aangeboden en U krijgt een certificaat van PPME AIA.

Van harte gefeliciteerd en welkom in onze familie

Toetreding tot Islam kan uitsluitend op vrijdagmiddag na de vrijdag gebed. U moet wel eerst inschrijven. Andere mogelijkheid is op zondagmiddag vanaf 14:00 uur.

Huwelijk

 

PPME Al Ikhlas helpt graag jemaah  die in het huwelijk willen treden. Hieronder staan de belangrijkste zaken die zowel vóór als tijdens een bruiloft aan de orde zijn:

 1. Beide kandidaat echtgenoten zijn moslim

 2. Beide kandidaat echtgenoten vullen de formulier in.

 3. Tijdens de huwelijksceremonie moet er een begeleider van de te trouwen vrouw aanwezig zijn. Een ‘begeleider’ kan zijn: vader, broer / zus, oom

 4. Als er geen begeleider is, overhandigt de bruidegom de begeleiding aan PPME Al Ikhlash

 5. De bruiloft, moet worden bijgewoond door twee volwassen mannen die gezond en moslim zijn als getuigen

 6. De bruidegom bereidt het geschenk voor die aan de bruid moet worden gegeven als voorwaarde voor de burgerlijke wet (mahar)

 7. De bruid en bruidegom bereiden het volgende voor:

  1. kopie van geldige identiteitsbewijzen

  2. kopie van huwelijksakte van de burgerlijke stand of bewijs van samenwonen dat wordt erkend door de gemeente waar men ingezeten i

  3. Twee kleurenfoto’s van zowel de bruid en bruidegrom

 

Kosten

Trouwen op locatie PPME AIA of een andere locatie:

- Leden :     :250 euro

- Niet leden : 450 euro

Meer Info :  ppmeaiainfo@gmail.com

                  ledenadministratie@ppmealikhlashamsterdam.nl

Hadj / Umrah Fonds

 

Wilt u ook binnenkort op hadj of oemrah gaan, dan biedt PPME AIA faciliteit om voor onze leden eerder op hadj of oemrah te kunnen gaan, door middel van de PPME AIA Hadj / Oemrah fonds. U kunt een eenmalig of maandelijks bedrag voor uzelf reserveren om later op hadj / oemrah te gaan. Dit is helemaal vrijwillig.

De volgende bijdrage kunt u minimaal storten:

 • Hadj €25,- per maand

 • Umrah €10,- per maand

 

Donatie/Cadeau

Misschien wilt u iemand donatie of cadeau geven, een klein bijdrage aan de Hadj/Oemrah spaarpot kan een mooie alternatieve zijn voor cadeau om anderen op hadj te kunnen laten gaan.

Voordeel voor PPME AIA leden

Om de leden te stimuleren geef PPME AIA bij Hadj, voor de eerste €100,- dat u aan de Fonds stort, krijgt u er €50,- bij en bij het behalen van benodigd bedrag (€5500,-) voor hadj krijgt u er €50,- bij, totaal €100,- in uw voordeel.

 

IBAN: NL21 INGB 0006899349

Zet het betreffende naam in als informatie bij het storten

Hadj en Umrah 
( Tot onbepaalde tijd stop gezet)

 

PPME AIA opent haar deuren om Hadj/Umrah diensten te verlenen voor publiek. We werken samen met een ervaren partner die al veel jema’ah vanaf Amsterdam naar de heilige stad had gebracht om Hadj of Umrah te verrichten.

PPME Al Ikhlash Amsterdam verleent een verzorgde reis van Amsterdam - Saudie Arabie - Amsterdam met zowel Indonesisch sprekende gids als de Nederlandstalige gids. Voor vertrek houden PPME AIA regelmatig workshops inshaAllah, zodat iedereen hun iebadah kunnen verrichten zonder zorgen.

Het hotel zou inshaAllah op loop afstand van de Ka'ba of Madina's moskee.

Islamitische uitvaart

Is uw familie/naasten overleden? Bel direct onze nood nummer:

Hotline nummer    :  +31 683833810

We gaan u helpen met de logistiek rondom de uitvaart volgens Nederlandse regulieren.

 

Onze werkwijze

PPME AIA uitvaart dienst verzorgt de drie fardu kifayah van de overledene. De verzorging van de uitvaart vindt plaats conform de Islamitische richtlijnen ten aanzien van financiering en uitvaartverzorging.

Het proces tijdens overlijdens ziet er als volgt:

 1. Een nabestaande belt met het noodnummer.

 2. Een team van PPME AIA uitvaart dienst verschijnt binnen 3 uur op locatie.

 3. De medewerker vraagt naar het testament van de overledene. Mocht er geen testament aanwezig zijn wordt er een gesprek aangegaan met de nabestaanden om een lijst met eisen en wensen op te stellen.

 4. Nabestaande geeft schriftelijk opdracht aan PPME AIA uitvaart dienst.

 5. PPME AIA Uitvaart team neemt alle processen van de uitvaart uit handen van de nabestaanden. Vanaf de administratieve afwikkeling tot en met de begrafenis. De nabestaanden hoeven niks meer te doen. Het verliezen van een dierbare is pijnlijk en brengt veel verdriet mee. Daarom nemen we de rest uit de uit handen van de nabestaande.

 6. U krijgt een vaste telefoon nummer.

Zakat Centre

 

Om aan de behoeftes van de leden van PPME AIA te voldoen om hun zakaat betalingen te kunnen doen, heeft de PPME AIA een Zakat Center opgezet. Zakat Center als onderdeel van dakwah afdeling van PPME AIA, is bedoeld om als zakaat orgaan te functioneren, welke Zakaat infaq en sodaqah betalingen ontvangt van niet alleen leden PPME AIA, maar ook andere Moslims in NL, die met name woonachtig zijn in Noorden en Midden van Nederland.

Dit orgaan verzamelt en distribueert ook ZIS aan personen en instellingen die er recht op hebben. Zakat Center heeft ook een adviserende taak om leden te helpen hun zakat mal te berekenen die ze moeten afdragen.

Voor betalingen van Zakat Fitrah, neemt Zakat Center ontvangsten vanaf begin Ramadhan tot en met de dag voor Idul Fitri om de distributie ervan te

vergemakkelijken. Idealiter heeft de Zakat Center meerdere rekeningen om onderscheid te kunnen maken tussen Zakat (verplicht) en Infaq en Sodaqah (sunnah), omdat het gebruik ervan verschillend is volgens Islamitisch recht. Momenteel is er echter maar 1 rekeningnummer beschikbaar, waarop ZIS overgemaakt kan worden en dat is rekeningnummer

 

NL 10 INGB 0007 2962 77

Infaq en Sodaqah

 

U kunt Infaq & Shodaqoh over maken naar Zakat Center rekening  

U kunt ook cash geven in de donatie doos die bij de ingang in lobby Indonesisch Cultureel Centrum van PPME AIA staat.

Informatie over Zakat, Infaq en Sodaqah volgens Islamitisch recht, kunt u ook lezen in gedeelte Info Zakat.

bottom of page