top of page
icc.jpg

over ICC

 

Het Indonesisch Cultuurcentrum (ICC) is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het introduceren, promoten en behouden van de rijkdom van de Indonesische cultuur in het buitenland, met name in de Europese regio. ICC is opgericht met de vastberadenheid om een ​​culturele brug te worden die Indonesië verbindt met de internationale gemeenschap, het begrip van ons cultureel erfgoed te verbreden en nauwe samenwerking te bevorderen op het gebied van kunst, cultuur, onderwijs en meer.

 

 

​​Onze missie

 

De missie van het ICC is het bevorderen van begrip en waardering van de rijke cultuur van Indonesië bij de internationale gemeenschap, vooral in Europa. Wij zijn toegewijd aan:

  1. Culturele Promotie: Het tonen van de diversiteit van de Indonesische cultuur door middel van evenementen, kunstvoorstellingen, tentoonstellingen, workshops en andere activiteiten die de unieke kunst, muziek, dans, culinaire en tradities van Indonesië introduceren.

  2. Onderwijs: Een platform bieden voor het delen van kennis en begrip van de Indonesische cultuur, geschiedenis, taal en leven, zowel met lokale gemeenschappen in Europa als met Indonesiërs die in het buitenland wonen.

  3. Samenwerking: netwerken en partnerschappen opbouwen met instellingen, organisaties, kunstgemeenschappen en individuen over de hele wereld om de uitwisseling van cultuur, ideeën en innovatie te stimuleren.

  4. Behoud: Bijdragen aan het behoud van de Indonesische traditionele cultuur en het stimuleren van creativiteit bij de ontwikkeling van de hedendaagse cultuur.​

 

Programma's en activiteiten

ICC organiseert verschillende programma's en activiteiten om onze missie te vervullen:

  1. Kunst- en cultuurvoorstellingen: muziekconcerten, dansvoorstellingen, kunstexposities en theater die de charme van de Indonesische cultuur presenteren.

  2. Workshops en seminars: organiseert kunstworkshops, taallessen, culturele discussies en seminars over culturele en sociale kwesties.

  3. Tentoonstelling: Toont traditioneel handwerk, beeldende kunst, traditionele kleding en Indonesische keuken in interactieve tentoonstellingen.

  4. Cultureel festival: het vieren van de Indonesische cultuur door middel van festivals die kunst, muziek, dans, culinaire en gezinsactiviteiten combineren.​

 

 

Doe met ons mee​

ICC nodigt iedereen die geïnteresseerd is uit om deel te nemen aan onze inspanningen om de rijke cultuur van Indonesië te introduceren en te vieren. Of je nu een artiest, docent of gewoon een cultuurliefhebber bent, we willen met je samenwerken om respect voor ons trotse culturele erfgoed op te wekken.

Chat kami

Lid Worden
Stuur ons bericht

of U kunt online inschrijven

Steun ons en doneer

of transfer via bank

Banknaam: ING

Rekeningnummer:  NL10INGB 0007 2962 77
Accountnaam: PPME Al Ikhlash Amsterdam

Opmerkingen: Donatie / Naam 

bottom of page