top of page

De tips voor het zelfstandig uitvoeren van Umrah zonder reisbureau

Bijgewerkt op: 11 mrt.Op woensdag 21 februari 2024 deelde mevrouw Lily Hamid, een van de leden, informatie over haar ervaring met een zelfstandige Umrah samen met haar familie tijdens een Kultum (een korte naam van Kuliah tujuh menit in bahasa) voor andere leden van de Majlis Ta'lim An-nisa. Ze hebben deze zelfstandige Umrah uitgevoerd van 3 februari tot 12 februari 2024.


WAT HEEFT MEVROUW LILY DOEN BESLUITEN OM EEN ZELFSTANDIGE UMRAH UIT TE VOEREN?


Volgens mevrouw Lily Hamid werd haar verlangen om  de Umrah zelfstandig uit te voeren versterkt door haar dochter. Haar dochter zei: "Als we zelf op vakantie kunnen gaan, waarom zouden we dan niet op Umrah kunnen gaan, mam?".


Dus begonnen ze met het plannen van alles.

  1. Allereerst zocht mevrouw Lily naar het juiste moment om vrij te nemen.

  2. Vervolgens zochten ze naar een hotel dat geschikt was qua locatie en budget.

  3. In eerste instantie probeerden ze een visum te verkrijgen via Saudi Airlines, maar vanwege het Indonesische paspoort ondervond mevrouw Lily moeilijkheden. Uiteindelijk ontving ze informatie dat het visum ter plaatse kon worden verkregen in Saoedi-Arabië, namelijk een visum bij aankomst. Haar man was bezorgd dat zij en hun dochter problemen zouden ondervinden. "Als we daar problemen tegenkomen, zal ik teruggaan naar Nederland, hoogstens verliezen we alleen wat geld aan het ticket," antwoordde mevrouw Lily tegen haar man, die niet deelnam aan het Umrah-plan. Er was geen 'mahram' nodig voor toestemming om te reizen. Dit maakte het voor mevrouw Lily gemakkelijker om alleen met haar dochter te vertrekken.

  4. Het zoeken naar vliegtickets. In eerste instantie probeerden ze tickets te boeken via Saudi Airlines, maar die bleken behoorlijk duur te zijn, dus schakelden ze over naar Turkish Airlines, die binnen hun budget.

Ze vertrokken om 02.00 uur vanuit Amsterdam en kwamen rond 07.00 uur aan in Istanbul. Ze verbleven daar 5 uur voordat ze hun reis naar Jeddah voortzetten. Daar was alle informatie duidelijk beschikbaar, dus het was niet moeilijk voor de pelgrims om Umrah te verrichten.


Eenmaal in Saoedi-Arabië konden ze meteen beginnen met de rituelen van Umrah. Er waren geen noemenswaardige vragen van de medewerkers van Turkish Airlines toen ze overstapten in Turkije. Ze konden doorgaan naar hun volgende vlucht naar Jeddah.


Eenmaal in Jeddah konden ze hun visum bij aankomst uitprinten bij een speciale machine op de luchthaven King Abdul Aziz in Jeddah of bij de balie van de ticketverkoop/klantenservice, waar ze zouden helpen bij het printen van het document.


Hier is de link voor het verkrijgen van het visum bij aankomst: Saudi eVisa | De officiële website voor toeristenvisum voor Saoedi-Arabië ( www.visitsaudi.com )

 

Dit visum is geldig voor een jaar en kost 300 SAR.

 Nadat ze klaar waren met het regelen van het visum bij aankomst, reisden ze verder naar Mekka met de hogesnelheidstrein. Omdat dit hun eerste ervaring was en ze graag de hogesnelheidstrein wilden uitproberen, kozen ze hiervoor. De afstand van ongeveer 100 km werd in slechts 32 minuten afgelegd. Tickets konden online worden gekocht bij een machine of bij de klantenservice.


Eenmaal aangekomen op het treinstation in Mekka, konden ze verder reizen met een gratis pendelbus die door het hotel werd aangeboden naar het hotel waar ze verbleven.


Maar als ze 's middags aankwamen bij de hogesnelheidstreinstation in Mekka, adviseerde mevrouw Lily om gewoon een taxi te nemen om geen gebedstijd te missen. De kosten hiervan waren ongeveer 20 SAR.

Mevrouw Lily klaagde een beetje over het inchecksysteem in het hotel. Het proces verliep erg traag. Maar dit weerhield haar en haar familie er niet van om Umrah te verrichten. Na het inchecken fristen ze zich op en begonnen ze met de uitvoering van Umrah, te beginnen met Tawaf en gevolgd door Sai.


Op de derde dag vervolgde mevrouw Lily en haar dochter hun pelgrimstocht naar Medina. Ze bezochten het graf van de Profeet Mohammed (vzmh) in Raudah, in de Masjid Nabawi. Vanuit Mekka konden ze een bus nemen voor ongeveer 12 SAR, of een taxi voor ongeveer 50 SAR. Als ze een taxi met airconditioning wilden, kostte dit 100 SAR. "Als je naar Raudah wilt, speciaal voor vrouwen, kun je via Gate nr. 32 naar binnen gaan, je hoeft niet online te registreren, want dat maakt het vaak juist erg druk en duurt het langer," aldus mevrouw Lily.

 

Een vraag van de leden was of Indonesische burgers die in Nederland wonen ook zelfstandig de Haddj kunnen verrichten?

 

Op dit moment is dat NIET MOGELIJK. Dit kan alleen worden gedaan door online te registreren en een aangewezen reisbureau te kiezen dat is aangewezen door de Saudische overheid.

 


 

93 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Meerdere artikellen

Donasi dan Sodaqoh 

bottom of page