top of page

HOW DE WOEDOE UIT TE VOEREN

Bijgewerkt op: 5 jan.


Wassing is een van de voorbereidingsfasen voordat gebedsdiensten in de islam worden uitgevoerd. Hier zijn de stappen voor het doen van goede wassing in de islam:


1. Intentie: Maak een intentie in je hart om wassing voor Allah SWT uit te voeren en jezelf te reinigen voordat je aanbidding verricht.


نَوَيْتُ الْوُضُوْءَ لِرَفْعِ الْحَدَثِ اْلاَصْغَرِ فَرْضًا لِلّٰهِ تَعَالَى

"NAWAITUL WUDHUU-A LIRAF'LL HADATSIL ASHGHARI FARDHAL LILAAHI TA'AALAA"

Betekenis: "Ik ben van plan om wassing uit te voeren om kleine hadats fardu te verwijderen vanwege Allah."


2. Basmalah lezen: Voordat je met de wassing begint, lees je "Bismillah" (in de naam van Allah) als een teken dat je begint met de naam van Allah.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ of ﷽

Bismi'llah ir-Rahman ir-Rahiem,

Betekenis: "In de naam van Allah, de Barmhartige, de Barmhartige".3. Handen wassen: Was je handen drie keer tot aan de ellebogen. Zorg ervoor dat alle delen van de hand schoon zijn van vuil.


4. Gorgelen: Begin met het spoelen van uw mond en spoel uw mond vervolgens driemaal met water. Probeer je mond echt schoon te maken van de resten van eten of drinken.


5. De neus afvegen: doe met de rechterhand water in de neus en verwijder het driemaal met de linkerhand. Reinig de neus van vuil.


6. Je gezicht wassen: Was je hele gezicht, vanaf de haarlijn op je voorhoofd tot onder je kin, drie keer. Zorg ervoor dat het hele gezicht nat en schoon is.


7. De armen wassen: Maak de rechterarm driemaal nat van de vingertoppen tot de elleboog. Doe hetzelfde met de linkerarm.


8. Wrijven over het hoofd: veeg de bovenkant van het hoofd af met de palm van de rechterhand en wissel dan met de linkerhand. Doe dit een keer.


9. De oren afvegen: veeg beide oren af ​​met de wijsvinger van de rechterhand aan de buitenkant van het oor en de duim van de rechterhand aan de binnenkant. Doe dit een keer.


10. Voeten wassen: Maak het rechterbeen driemaal nat van de vingertoppen tot de enkel. Doe hetzelfde op het linkerbeen.


11. Gebed na de wassing: Voer de wassing altijd op een ordelijke manier uit en niet gehaast om ervoor te zorgen dat alle delen die moeten worden gewassen, volledig schoon zijn. Reciteer na de wassing het volgende gebed:أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ. اللَّهُمَّ اجْعَلْنِى مِنَ التَّوَّابِينَ وَاجْعَلْنِى مِنَ الْمُتَطَهِّرِين


Latijnse lezing: Asyhadu an laa ilaaha illallah wahdahu laa shariikalah. Wa asyhadu anna muhammadan 'abduhuu warasuuluh. Allaahummaj'alnii mina-t-tawwaabiina waj'alnii minal mutatahhiriin.

Betekenis: ik getuig dat er geen God is dan Allah, de enige echte God, en Hij heeft geen partner. En ik getuig dat Mohammed Zijn slaaf en boodschapper is. O Allah, maak mij een van degenen die berouw tonen en maak mij een van degenen die zichzelf zuiveren.


Wudhu is een van de daden van aanbidding die wordt uitgevoerd om jezelf fysiek en spiritueel te reinigen voordat je Allah aanbidt. Voer de wassing uit met volledige nederigheid en bewustzijn van de betekenis van aanbidding. Moge Allah de aanbidding accepteren en ons tot Zijn gehoorzame dienaren maken.


102 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Meerdere artikellen

Donasi dan Sodaqoh 

bottom of page